Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gondolataink

Cikkek

Az apai szerepekről

2009.03.29

Ezt egy igen sarkalatos témának tartjuk, mivel az elmúlt években leszülető gyermekek sokkal inkább igénylik az apa részvételét a nevelésben, mint a "mi időnkben". Ez a szerep új az apák számára, ezért furcsa is lehet megélni a gyermek ezen igényét.

Mi segítünk a felmerülő problémákon, nehézségeken elsősorban egyéni beszélgetések keretében, de szükség esetén a teljes család részvételével is. A gyerek számára - is - az elsődleges szempont a családi kiegyensúlyozottság!

További részletekért klikk!
 

Anyának lenni

2009.03.29

Saját tapasztalatom, hogy anya és gyermeke között különleges kapcsolat áll fenn, már a terhesség előtti időben is, a terhesség során és az első években biztosan. Ez a különlegesség kétoldalú: sok öröm, de sok nehézség is csak az anyának jut ki. Ennek megélése a nevetéstől a sírásig, a rácsodálkozástól a zavartságig, bármi lehet.

Részletekért katt!

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Gondolataink | Hozzászólások: 0

A (pár)kapcsolatról

2008.03.03

Az egészséges (pár)kapcsolatok alapja: A vs. H

Kapcsolatok, párkapcsolatok "tisztítását", problémák feloldását is vállaljuk.

 

Az életről

2008.03.03

Elmélkedések arról, hogy nekünk mi segített az útnak indulásban, és hogy mi az, ami még ma is lendületet és mosolyt ad a mindennapokban.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Gondolataink | Hozzászólások: 0

Spiritualitás élményeink

2008.03.03

Mit adnak a hétköznapok?

Álljon itt néhány példa, élmény, melyeket megéltünk az elmúlt években. Néhány téma, melyekkel bármikor találkozhatunk a hétköznapokban, mégis - tapasztalatainknak köszönhetően - számunkra kiemelkednek közülük.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Gondolataink | Hozzászólások: 2

A gyerek, mint vendég a szülői házban

2008.03.03

Úgy hisszük, hogy egy új élet fogadásához a szülőknek önmagukban is kerek egésznek kell lenniük, mivel a gyerek nem az ő problémáik megoldására érkezik.

Amennyiben gyereket vállalunk, fontos, hogy úgy fogadjuk őt, mint egy vendéget. Legyünk tisztában azzal, hogy átutazóban van nálunk. Persze, kényeztessük és adjunk meg neki amit csak tudunk - és jónak látunk -, de ne feledjük, saját célokkal érkezett, és egyszer tovább is fog állni. Nem egyszerű megtalálni az egyensúlyt, de megéri!

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Gondolataink | Fényképek: Lányunk | Hozzászólások: 1